Франція виготовить і передасть Україні десятки артсистем «Цезар». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
10 лютого 2024, 17:34

Франція виготовить і передасть Україні десятки артсистем «Цезар»

Президент України Володимир Зеленський вчора вів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Про це повідомила пресслужба глави держави.

📢«Обговорили поточну ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ і системи ППО, від переносних до далекобійних. Дякую за започаткування Францією та США Коаліції артилерії, у межах якої Париж виготовить і передасть Україні десятки артилерійських систем Цезар, а також снарядів до них», – заявив Зеленський.

Також сторони обговорили підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7.

📢«Активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали росії щодо неослабної підтримки Європою України», - додав президент України.

📅Нагадаємо, що під час останніх переговорів між українським та французьким президентами, головною темою було – створення Артилерійської коаліції.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: