Європейський Союз переказав Україні транш у 4,5 млрд євро. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
20 березня 2024, 13:32

Європейський Союз переказав Україні транш у 4,5 млрд євро

Європейська комісія переказала перший транш макрофінансової допомоги Україні в рамках програми Ukraine Facility. Про це повідомив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель у середу, 20 березня.

📢«Сьогодні ми зробили першу виплату 4,5 млрд євро з Українського фонду допомоги в розмірі 50 млрд євро, щоб підтримати відновлення, реконструкцію та модернізацію України. Завтра Європейська рада обговорюватиме, як далі прискорити український вступ (до ЄС)», – заявив Боррель на пресконференції в Брюсселі після завершення Ради асоціації Україна-ЄС.

📅Нагадаємо, що 1 лютого лідери ЄС на саміті у Брюсселі ухвалили програму підтримки України на 50 мільярдів євро під назвою Ukraine Facility. Ця програма розрахована на період 2024-2027 років.

Програма передбачає, що фінансування з Ukraine Facility буде залежати від досягнення Києвом показників (індикаторів) за 100 кварталів.


Irta-fax
+Поширити: