Третій фінансовий транш у розмірі $880 млн отримала Україна від МВФ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
26 березня 2024, 13:31

Третій фінансовий транш у розмірі $880 млн отримала Україна від МВФ

Україна отримала фінансову підтримку від Міжнародного валютного фонду на суму $880 млн, що є третім траншем з програми розширеного фінансування EFF. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок, 26 березня.

📢«Виділені кошти допоможуть покрити пріоритетні бюджетні витрати та підтримувати макрофінансову стабільність», – підкреслив він.

Прем'єр-міністр також наголосив, що Україна виконує всі свої зобов'язання перед міжнародними партнерами та готується до розгляду наступної програми, подякувавши МВФ за підтримку та співпрацю.

📅Раніше, 11 грудня, директор-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва оголосила про погодження другого перегляду програми розширеного фінансування для України, а 14 грудня країна отримала транш за програмою співробітництва з МВФ.

Також 17 жовтня Верховна Рада прийняла закон про посилення фінансового моніторингу PEP, що було однією з умов співпраці з МВФ. Попередньо комітет парламенту вніс редагування про відстрочку фінансового моніторингу до вступу України до ЄС. Цю поправку відкликано 16 жовтня тому, що таке рішення розкритикували в Євросоюзі й закликали ухвалити закон без відстрочок.


Джерело: "Прем’єр-міністр України"
+Поширити: