Новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

30 квітня 2024, 12:24

Харків знову під ударами російських КАБів, загинули люди

У вівторок, 30 квітня, глава Харківської обласної державної адміністрації повідомив про чергові удари, завдані російськими агресорами по Харкову за допомогою керованих авіабомб. За його інформацією, в результаті цих атак загинули дві людини, ще шість отримали поранення. Міський голова Харкова також уточнив, що було зафіксовано два прильоти.
30 квітня 2024, 12:04

До 10 років за ґратами засуджено ексочільницю окупаційної адміністрації у Кремінній на Луганщині

10 років за ґратами з конфіскацією усього майна заочно отримала за матеріалами СБУ колишня депутатка і голова Кремінської районної ради Юлія Назаренко. Суд визнав її винною в колабораційній діяльності – за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Фігурантка була призначена на посаду «в.о. голови адміністрації Кремінського району лнр» влітку 2022 року та співпрацювала з агресором протягом року.
30 квітня 2024, 11:53

Ситуація щодо російського вторгнення на 30.04.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.04.24 орієнтовно склали 468720 російських загарбників, з яких 1250 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
29 квітня 2024, 20:52

Кількість вбитих росіянами цивільних людей в Одесі зросла до чотирьох, багато поранених

Зросла кількість вбитих та поранених росіянами людей внаслідок ракетної атаки на Одесу в понеділок, 29 квітня. Про це повідомлено в Одеській військовій адміністрації. Таким чином кількість загиблих внаслідок атаки збільшилася до чотирьох. Також, на цей час, відомо про 28 постраждалих мирних мешканців міста. Пораненим надається вся необхідна допомога. На місці продовжують працювати екстрені служби.
29 квітня 2024, 20:31

Харків та район під ударами російських КАБів, є постраждалі

Увечері в понеділок, 29 квітня, війська росії здійснили авіаційні удари керованими бомбами по Харкову та його околицях, пролунали кілька вибухів. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації. Також на цей час відомо про щонайменше п'ять обстрілів керованими авіаційними бомбами по населених пунктах Харківського району, уточнив Синєгубов.
29 квітня 2024, 19:59

Ракетний удар по Одесі: росіяни вбили двох людей, багато поранених

Черговий ракетний удар здійснили по Одесі російські окупанти та вбили двох людей. Також зросла кількість постраждалих до 17 мирних мешканців, щонайменше двоє з них перебувають у важкому стані. Про це повідомив очільник Одеської ОВА. Почалася пожежа в Палаці студентів Одеської юридичної академії, який відомий у народі як «Замок Гаррі Поттера» або «Замок Ківалова».
29 квітня 2024, 16:08

Генсек НАТО прибув до Києва з неоголошеним візитом та зустрівся з Зеленським

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неоголошеним візитом, де вже відбулась спільна пресконференція Столтенберга з главою держави. На зустрічі Зеленський нагадав, що це вже третій візит Йєнса Столтенберга в Україну за час повномасштабної війни проти росії.
29 квітня 2024, 14:47

В Парижі затримали актора Жерара Депардьє

У Парижі в понеділок, 29 квітня, поліція затримала актора Жерара Депардьє. Його допитають у зв'язку зі звинуваченнями двох жінок у сексуальному насильстві. Всього на актора подали звинувачення у сексуальних домаганнях 13 жінок, але лише троє з них звернулися зі скаргами до прокуратури. Депардьє заперечує всі звинувачення, заявивши у 2023 році у відкритому листі до Le Figaro, що нічого подібного не траплялося.
29 квітня 2024, 14:19

Чоловіча збірна України зі спортивної гімнастики стала чемпіоном Європи

Україна вдруге в історії стала чемпіоном Європи у командному багатоборстві зі спортивної гімнастики серед чоловіків, та втретє в історії виграла медальний залік дорослого Євро зі спортивної гімнастики. У фінальний день чемпіонату світу зі спортивної гімнастики «золото» для України здобули Ілля Ковтун, Олег Верняєв, Назар Чепурний, Ігор Радівілов та Радомир Стельмах й принесли Україні перемогу.
29 квітня 2024, 13:53

На Херсонщині у селі російські окупанти знову вбили цивільну людину

В черговий раз російські загарбники здійснили атаку на Кізомис Білозерської громади Херсонщини. Про це у понеділок, 29 квітня, повідомив начальник Херсонської ОВА.
29 квітня 2024, 13:46

Заплановано візити лідера Китаю до трьох європейських країн

Президент Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін має намір здійснити державні візити до Франції, Сербії та Угорщини з 5 по 10 травня. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь. Ця поїздка стане першим візитом Сі до Європи за п'ять років та буде спрямована на зміцнення зв'язків з Європейським Союзом, «оскільки зростає напруженість із другою за величиною економікою світу».
29 квітня 2024, 13:23

Понад 80 списаних літаків придбали США у Казахстану – ЗМІ

Сполучені Штати Америки, через посередників-офшорів, придбали на аукціоні 81 літак зі 117 одиниць, які уряд Казахстану виставив на продаж у жовтні 2023 року. Сполучені Штати Америки, через посередників-офшорів, придбали на аукціоні 81 літак зі 117 одиниць, які уряд Казахстану виставив на продаж у жовтні 2023 року. За даними, США начебто купили 81 літак МіГ-27, МіГ-29 і Су-24, виготовлені у 1970-х і 1980-х роках, за 1 млрд тенге (приблизно 1,5 млн доларів).
29 квітня 2024, 12:46

Telegram розблокував боти українських спецслужб

Месенджер Telegram знову відновив роботу офіційних українських ботів, які допомагали у сповіщенні про пересування російських окупантів. Про це йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, оприлюдненій у понеділок, 29 квітня. ! російські загарбники можуть створювати фальшиві боти або їх двійників, які використовуються для поширення дезінформації або для збирання даних про українців.
29 квітня 2024, 12:10

Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною

Польські фермери розблокували та відновили рух вантажівок через контрольно-пропускний пункт (КПП) Рава-Руська – Гребенне на кордоні з Україною. Оформлення та пропуск вантажівок через кордон у двох напрямках відбувається у звичайному режимі. Зазначається, що польські фермери розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною на цей час.
29 квітня 2024, 11:55

Ситуація щодо російського вторгнення на 29.04.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали 467470 російських загарбників, з яких 1320 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
28 квітня 2024, 18:36

На росії повністю згоріли два тепловози - ГУР

У двох містах на росії сталася серія пожеж, де було спалено тепловози, що знижує потенційні можливості військової логістики країни-агресора. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Також нагадаємо, що на нафтобазі в Калузькій області на росії знищено цистерну з бензином об'ємом майже 700 кубічних метрів.
28 квітня 2024, 18:11

Партизани в окупованому Криму вказали на «цінну» нафтобазу російських загарбників

Кримські партизани проводили розвідку протягом кількох місяців на нафтобазі в Джанкої, яку використовують російські окупанти. Ця нафтобаза, одна з найбільших, ретельно охороняється російськими загарбниками, повідомляє партизанський рух Атеш у неділю, 28 квітня. Партизани змогли зібрати інформацію про шляхи логістики та техніку, яку використовують росіяни для перевезення нафтопродуктів.
28 квітня 2024, 17:48

До постачання Україні ракет Storm Shadow долучилась Італія – ЗМІ

Італія приєдналася до постачання ракет Україні. Йдеться про ракети «SCALP EG» / «Storm Shadow». Міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шеппс повідомив про це в інтерв'ю The Times. Італійський уряд поки що не робив офіційних заяв про передачу ракет такого типу до України, але західні експерти вважають, що таке постачання могло вже відбутися без попереднього оголошення.
28 квітня 2024, 14:14

Польща чекає від України ініціативи щодо повернення чоловіків призовного віку

Польська влада висловила погляд на необхідність Україною проявити ініціативу щодо повернення чоловіків призовного віку назад до країни. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у своєму інтерв'ю TVN24. Сікорський відзначив, що наразі невідомо, які саме ідеї розглядає Україна для повернення своїх громадян призовного віку додому. Проте він вважає «цікавою» ініціативу з обмеження консульських послуг.
28 квітня 2024, 13:59

Під час циркової вистави у Запоріжжі артисти впали з 5-метрової висоти

Напередодні, під час вистави у цирку в Запоріжжі, сталася трагедія. Під час виконання акробатичного номера пара артистів зірвалася з висоти та впала на підлогу. Згідно з повідомленням, акробати впали з висоти приблизно 5 метрів, отримавши травми різного ступеня тяжкості. Дівчина отримала струс головного мозку, а хлопець зламав ногу.