На Луганщині без світла більше 11 тисяч абонентів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество / Региональные
31 октября 2017, 14:02

На Луганщині без світла більше 11 тисяч абонентів

Станом на 12 годину негода на Луганщині вже залишила без світла 11 тисяч 387 абонентів, знеструмлено 115 трансформаторних підстанцій. Повністю знеструмлено 12 населених пунктів в різних частинах області, частково знеструмлені – 9.

Так, ще залишаються без світла 232 абоненти в селі Боброве поблизу Сєвєродонецька. Бригада Попаснянського водоканалу вже проводить ремонтні роботи на своїй лінії електропередачі, на яку впало дерево, очікується, що електропостачання буде відновлено до вечора, передає ЛЕО

Крім того, в 11:20 без світла опинилася частина міста Сєвєродонецьк, 2256 абонентів.

На території обслуговування Щастинського РЕМ світло повернули абонентам в Смоляниновому, Олександрівці та Новоахтирці. Залишаються без світла абоненти в Горшківці та частково в Райгородці – 420 абонентів. Ремонтники ведуть пошуки пошкоджень на лініях електропередачі.

В той же час в 10:13 на території обслуговування Щастинського РЕМ були повністю знеструмлені села Трьохізбенка, Кряківка, Калаус, Оріхове-Донецьке, загалом – 1632 абоненти. Також без живлення опинився новий телеретранслятор.

В 11:14 без світла опинилася частина міста Лисичанськ, 2902 абоненти.

Знеструмлені були 760 абонентів в місті Кремінна. Енергетики переключили живлення, завдяки чому було відновлено електропостачання.

В Старобільському районі без світла майже дві години перебували 106 абонентів селі Чмирівка – через падіння гілки на опору лінії електропередачі. На даний момент відомо про повне знеструмлення сіл Половинкине та Титарівка – це 1221 абонент.

На території обслуговування Станично-Луганського РЕМ в 10:23 без світла опинилися абоненти в селі Малинівка та частково – в Кондрашівці. Це – 1138 абонентів.

На території обслуговування Сватівського РЕМ повністю знеструмлені села Первомайське, Дачне, Казарик та Каричне, частина міст Сватового та Троїцького, селище Царівка. Загалом це майже 800 абонентів та 43 юридичних особи.

Зазначимо, що кількість аварій не зменшується протягом дня та має загрозливу динаміку до збільшення.

Нові масштабні знеструмлення знову демонструють вразливість Луганщини перед енергетичними загрозами, що посилюється неготовністю до зими мереж Луганського енергетичного об’єднання. Взимку такі знеструмлення навіть на декілька годин призведуть до страшних наслідків, а існуюча ситуація з триденкою та відсутністю фінансування в ЛЕО значно збільшить час проведення робіт ремонтними бригадами. Тому взимку наша воююча область як ніколи раніше ризикує зіткнутися з техногенною катастрофою типу «Алчевськ – 2006», але в значно більших масштабах.

Нагадаємо, що Луганське енергетичне об’єднання вже 11 місяців перебуває в гострій господарській кризі, що виникла в результаті фінансових санкцій НКРЕКП та арешту рахунків. Через це ЛЕО не має ні копійки коштів – ані на зарплатні, ані на підготовку електромереж до осінньо-зимового періоду, ані на проведення ремонтів... І санкції НКРЕКП, і арешт рахунків стали результатом багатомільярдних боргів споживачів перед ЛЕО.

Відомо, що підготовка електричних мереж та обладнання ЛЕО до осінньо-зимового періоду, фактично, зірвана через відсутність коштів протягом року. Це призведе до великих проблем взимку, та може призвести до страшного техногенного та соціально-економічного колапсу на території Луганщини


+Поширити: