НАЗК виявило недостовірні відомості у декларації екс-судді з Луганщини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал / Региональные
28 ноября 2017, 16:53

НАЗК виявило недостовірні відомості у декларації екс-судді з Луганщини

За результатами 113 завершених повних перевірок Національне агентство з питань запобігання корупції у кожній 14-й декларації виявило ознаки декларування недостовірної інформації. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Наразі обґрунтовані висновки щодо 7-ми декларацій (6 осіб), у яких за результатами повної перевірки виявлено можливі ознаки злочину, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України (подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб), направлено до правоохоронних органів.

Серед них декларація Євгена Самойленка, колишнього судді Краснолуцького міського суду Луганської області, за 2015 рік та 2016 рік. Суб’єкт декларування не відобразив майно, що перебувало в його користуванні та право власності на яке зареєстроване на його цивільну дружину (з якою в 2011 році здійснено фіктивне розірвання офіційного шлюбу), на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Серед незадекларованих об'єктів декілька квартир, будинок, нежитлові об'єкти нерухомості, 5 автомобілів, в тому числі Nissan Pathfinder та BMW X6.

Висновки за двома деклараціями направлені до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, що зазначені порушення передбачають відповідальність згідно зі статтею 366-1 Кримінального кодексу України. Так, подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації або умисне неподання декларації – караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


+Поширити: