Коли самозайнята особа зобов’язана використовувати печатку. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Экономика / Региональные
25 октября 2018, 10:18

Коли самозайнята особа зобов’язана використовувати печатку

Коли самозайнята особа зобов’язана використовувати печатку. Про це розповіли у Головному управлінні ДФС у Луганській області. Питання щодо використання печатки або штампу при здійсненні незалежної професійної діяльності самозайнята особа вирішує особисто в залежності від специфіки своєї діяльності, але є випадки коли чинне законодавство вимагає обов’язкового використання печаток. Зокрема, коли фізична особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, використовує найману працю.

Укладання з громадянином трудового договору (контракту, угоди) на використання його праці зобов’язує самозайняту особу забезпечувати умови та охорону праці, її оплату, а також інші соціальні гарантії відповідно до чинного законодавства.

Згідно ст. 49 Кодексу законів про працю України на вимогу працівника роботодавець зобов’язаний видати йому довідку про розмір зарплати, зокрема, для призначення субсидій. Відповідальність про достовірність даних, відображених у довідці, несе роботодавець, який виплачує доходи найманим працівникам.

Положеннями про надання субсидій встановлено, що при пред’явленні громадянами довідок про свої доходи відділам (управлінням) субсидій для їх призначення, довідки мають бути обов’язково скріплені печаткою роботодавця. Тому при видачі таких довідок роботодавець повинен дотримуватися вимог щодо правильності оформлення довідок про розмір зарплати.


+Поширити: