МЗС відреагувало на "розворот України на Схід". Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
19 июля 2021, 16:01

МЗС відреагувало на "розворот України на Схід"

МЗС прокоментувало заяву радника глави Офісу президента Олексія Арестовича про можливе розвертання України на Схід, пише Укрінформ у понеділок, 19 липня.

"Україна не має наміру переглядати свій геополітичний вектор. Стратегічний курс нашої держави закріплено на рівні вибору українського народу і Конституції України. Це - членство в ЄС і НАТО. Питання про те, Захід чи Схід у парадигмі української зовнішньої політики, не стоїть", - відзначив представник МЗС Олег Ніколенко.

Він наголосив на підтримці західних партнерів, зокрема США і ЄС, які допомагають протидіяти російській агресії та сприяють деокупації Криму і Донбасу.

За словами Ніколенка, Україна робить багато з метою перетворитися на сучасну європейську демократичну державу.

"І цей шлях є неминучим. Водночас це не означає, що ми будемо штучно стримувати розвиток відносин з певними країнами чи регіонами. Для нас завжди пріоритет номер один - національний інтерес, незалежно від точки світу, де він розташований", - відзначили в МЗС.

Саме тому Президент поставив завдання главі МЗС Дмитру Кулебі розвивати відносини із країнами інших регіонів світу, зокрема Азії, Африки, Латинської Америки, на додаток до роботи МЗС на досягнення членства України в ЄС і НАТО.


+Поширити: