В організмі людини виявлено датчики артеріального тиску. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
04 августа 2021, 13:00

В організмі людини виявлено датчики артеріального тиску

Американські дослідники виявили в людському організмі біологічні "барометри", які регулюють артеріальний тиск. Результати дослідження опубліковані в журналі American Heart Association.

Зазначається, що клітини-датчики тиску розташовані в нирках.

Свого роду барорецептори виявляють зміну тиску поза клітиною і передають механічні сигнали в її ядро. А ген Ren1, який перебуває в цих клітинах, або нарощує своє виробництво, або знижує його при збої кров'яного тиску.

"Ренінові клітини є датчиками і відповідачами. Такий диво-механізм життєво важливий для підтримки правильного кров'яного тиску. Тепер, через понад 60 років, ми нарешті розуміємо, як і чому", - підсумували вчені.

Нагадаємо, раніше вчені порадили людям, які страждають від підвищеного тиску, пити сік зі свіжих ананасів, який збагачений калієм. Цей напій розслаблює стінки судин і знижує вміст натрію в організмі.


+Поширити: