Два мільйони гривень заплановано на проведення обласного конкурсу ініціатив молодіжних громадських організацій. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Региональные
24 июня 2021, 11:42

Два мільйони гривень заплановано на проведення обласного конкурсу ініціатив молодіжних громадських організацій

Наразі на Луганщині діють дві регіональні цільові програми – «Молодь Луганщини» та національно-патріотичного виховання дітей та молоді, які прийняті до 2025 року включно. Першою з них на 2021 рік заплановано проведення понад 500 заходів для молоді, які фінансуються з обласного бюджету.

Це, зокрема, обласні конкурси, семінари, культурно-просвітницькі заходи, навчальні програми, а саме: обласний конкурс «Молода людина Луганщини», турнір гри «Світ Громад», навчальна програма «Молодіжний працівник», обласний форум «Молодь Луганщини», навчальний семінар-тренінг «Студреспубліка» тощо.

За програмою національно-патріотичного виховання дітей та молоді цьогоріч мають організувати понад 300 заходів. Протягом 2020 року проведено більші 200 заходів для молоді, більшість з яких, у зв’язку з карантинними обмеженнями, у режимі онлайн.

Слід зауважити, що наразі в обласної молодіжної ради – консультативно-дорадчого органу облдержадміністрації – завершився термін повноважень, триває створення ініціативної групи для формування нового складу ради. Туди увійдуть представники молодіжних громадських організацій, профспілкових студентських організацій, молодіжних рад в містах, районах, громадах регіону, органів місцевого самоврядування, підприємництва. Також діють дев’ять молодіжних рад при органах місцевого самоврядування.

Особливим пріоритетом молодіжної політики в області є розвиток мережі молодіжних центрів та просторів європейського зразка в містах та громадах області. Наразі функціонують 23 молодіжні хаби, платформи та коворкінг центри. Підтримку у розвитку молодіжних центрів надають й міжнародні організації. Так, Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ в рамках проєкту «Зміцнення інституційної спроможності молодіжних хабів східної України» оснащено обладнанням та меблями шість молодіжних просторів.


+Поширити: