Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
18 января 2022, 15:30

Міноборони сформує понад 150 батальйонів тероборони

В Україні створять понад 150 батальйонів системи територіальної оборони, а за кожним бійцем буде закріплено зброю. Про це повідомляє Міноборони у вівторок, 18 січня.

"У складі сил ТрО ЗСУ триває формування 25 бригад (один регіон - одна бригада), які об'єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район). Постійна чисельність сил ТрО у мирний час становитиме 10 тисяч військовослужбовців. За штатом особливого періоду підрозділи сил ТрО налічуватимуть понад 130 тисяч осіб, для цього буде сформовано відповідний резерв", – йдеться у повідомленні.

З слів голови Міноборони Олексія Резнікова, розгортання системи тероборони відбуватиметься в три етапи.

"Сили ТрО - це окремий рід сил у складі ЗСУ. На першому етапі бригади і батальйони сил ТрО розгортатимуть за штатом мирного часу. Це відбувається прямо зараз. У кожному батальйоні формується скелет із військовослужбовців ЗСУ. Їхнім завданням є командування, навчання та узгодження цивільних осіб, які укладуть контракт про службу в резерві ТрО і захищатимуть територію, де проживають", – пояснив Резніков.

Міністр відзначив, що за рахунок резервістів тероборони кожен батальйон налічуватиме до 600 осіб.

"Формування резерву ТрО за штатами особливого періоду – другий етап після того, як у батальйонах і бригадах буде створено організаційно-управлінське ядро ​​з військовослужбовців і забезпечено відповідні умови. За тими, хто укладе контракт і служитиме в резерві ТрО, буде закріплено зброю. Її видаватимуть на час навчань або у разі виникнення певних ситуацій", - резюмував Резніков.

Відомо, що станом на 17 січня визначено 86% місць дислокації підрозділів тероборони по всій Україні.

"Темпи розгортання військового компоненту ТрО пришвидшуються", – додали в Міноборони.


+Поширити: