На Луганщині окупанти зруйнували понад 60 закладів культури. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Региональные
27 июня 2022, 18:00

На Луганщині окупанти зруйнували понад 60 закладів культури

Російські окупанти зруйнували на Луганщині понад 60 закладів та пам’яток культури, 14 з яких – знищили повністю.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Руйнівний "руський мир" намагається стерти з мапи світу нашу історію, знищуючи заклади культури та пам’ятки архітектури Луганщини", – наголошує Гайдай.

За його словами, до початку вторгнення РФ загалом на Луганщині було 643 заклади культури. Зараз абсолютна більшість з них (582) розташовані на тимчасово окупованих росіянами територіях.

«Зникає те, що покоління луганчан оберігало і чим всі ми пишалися. Як можна уявити Сєвєродонецьк без будівлі драматичного театру чи музичного коледжу? Або Лисичанськ – без бельгійської спадщини? Хоча росіяни, напевно, уявляють, якщо цілеспрямовано все це руйнують", – підкреслив Сергій Гайдай.

Як зазначає очільник Луганщини, російська армія нищить навіть храми, які підпорядковувалися московському патріархату.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики з 24 лютого зафіксувало щонайменше 396 епізодів воєнних злочинів проти української культури.


+Поширити: