Росія має заплатити Ощадбанку понад 1 млрд доларів за Крим – рішення французького суду. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
07 грудня 2022, 21:26

Росія має заплатити Ощадбанку понад 1 млрд доларів за Крим – рішення французького суду

Верховний суд Франції зобов'язав Росію виплатити українському Ощадбанку 1,1 млрд доларів плюс відсотки за захоплення активів в окупованому Криму. Відсотки – близько 100 тис. доларів щодня – нараховуватимуться з моменту винесення рішення до фактичної компенсації.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Він зазначив: рішення ухвалив Верховний суд Франції, скасувавши таким чином рішення Апеляційного суду Парижа, ухвалене раніше на користь РФ.

"Верховний суд Франції залишив у силі рішення Міжнародного арбітражу про стягнення з РФ на користь Ощадбанку 1,1 млрд доларів плюс відсотки. Вони нараховуватимуться з моменту винесення рішення до фактичної компенсації – це близько 100 тис. доларів щодня. Росіяни намагалися використати французьку систему правосуддя та арбітражу, щоб уникнути відповідальності, але не вийшло", – йдеться в повідомленні.

Що передувало

У 2018 році Міжнародний арбітраж зобов'язав Росію виплатити Ощадбанку 1,3 млрд доларів плюс відсотки у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями. Однак у Росії заявили, що не мають наміру визнавати це рішення.

Після цього – у 2021 році – Апеляційний суд Парижа підтримав позицію РФ та скасував рішення арбітражу. У відповідь на це вже Ощадбанк подав апеляцію до Касаційного суду Франції.

Але Росія не з тих суперників, хто вміє програвати гідно і виконувати законні рішення....Агресор намагався використовувати французьку систему правосуддя та арбітражу, щоб уникнути відповідальності. Але стало зрозуміло, що все це було марно: Росія продовжує бути винна "Ощаду" понад 1,1 млрд доларів", – прокоментувала рішення Верховного суду Франції заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в "Укренерго" мають намір виставити Росії рахунок за знищені енергооб'єкти. Наразі ж у компанії підраховують збитки, а також вивчають варіанти інстанцій, куди звернутися за їхнім відшкодуванням найефективніше.


Ірта-fax
+Поширити: