За останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
08 грудня 2022, 09:02

За останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва

За останні 30 днів до експлуатації в українське військо допущено 7 зразків безпілотників вітчизняного виробництва. Для порівняння: раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки БПЛА на рік.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков у своєму Фейсбук.

За його словами, 30 вересня за ініціативою Міноборони уряд ухвалив Постанову №1097 «Про внесення змін до Порядку постачання озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів під час особливого періоду, введення надзвичайного стану, проведення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії та у період проведення антитерористичної операції», завдяки якому було значно спрощено процедури допуску ОВТ до експлуатації у Збройних Силах України.

«Зараз на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. Ми плануємо ухвалити рішення по ним до кінця року», — наголосив Олексій Резніков.

Він додав, що для спрощення взаємодії з виробниками створено сайт, де кожен розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу.

«Офіційний допуск до експлуатації означає, що Міноборони може закупляти вироби, а ЗСУ ставити їх у штат. Раніше ця процедура займала 1,5-2 роки, сьогодні вона швидка. Головне – щоб виріб мав ТТХ, потрібні для війська», — зауважив Олексій Резніков.


Ірта-fax
+Поширити: