США виділили новий пакет оборонної допомоги Україні на $350 мільйонів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
20 березня 2023, 18:16

США виділили новий пакет оборонної допомоги Україні на $350 мільйонів

Адміністрація Байдена оголосила про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки й оборони, який включає ракети HIMARS, HARM, боєприпаси та інше озброєння.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена.

«Сьогодні, відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, я авторизую наше 34-е відведення зброї та обладнання США для України на суму $350 мільйонів», - підкреслюється в заяві.

При цьому зазначається, що до нового пакету входять ракети для систем HIMARS, а також боєприпаси для гаубиць, бойових машин піхоти Bradley, ракети HARM, протитанкова зброя, річкові катери та інше озброєння.

При цьому, глава Держдепартаменту США підкреслив, що росія могла би завершити протистояння за своїм бажанням вже сьогодні.

«Допоки рф цього не зробить, ми будемо стояти разом з Україною скільки знадобиться», - підкреслюється в документі.

Раніше постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд в п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН заявила, що Сполучені Штати планують продовжувати масштабну гуманітарну й бюджетну підтримку України в умовах її протистояння у війні, розв’язаній росією, та розраховують передати українській стороні $7,4 мільярда допомоги до вересня.


Укрінформ
+Поширити: