Ердоган показав Bayraktar Kzlelma з українським двигуном: чим особливий і коли його виробництво може розпочатися в Україні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
27 березня 2023, 11:12

Ердоган показав Bayraktar Kzlelma з українським двигуном: чим особливий і коли його виробництво може розпочатися в Україні

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган опублікував фото з новим турецьким безпілотником-винищувачем Bayraktar Kızılelma. Турбореактивний двигун АІ-25ТЛТ, яким оснащено БПЛА, вироблений на українському заводі "Мотор Січ".

Знімок, на якому він стоїть біля безпілотника, турецький лідер опублікував у своєму Twitter. Ердоган ніяк не прокоментував фото, лише додав до нього прапор Туреччини.

Зазначимо, що Bayraktar Kızılelma – це реактивний надзвуковий малопомітний палубний БПЛА, що розробляється турецькою компанією Baykar Makina. Український мотор дає змогу безпілотнику розвивати швидкість до 800 кілометрів на годину і летіти до 5 годин. Максимальна висота, на яку може піднятися Bayraktar Kızılelma – 12 кілометрів, також він здтний переносити вантажі до 1500 кг.

Нагадаємо: в Україні протягом двох років планують збудувати завод з виробництва безпілотників, зокрема і Bayraktar Kızılelma. У грудні 2022 року Верховна Рада ратифікувала відповідну угоду з Туреччиною про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

Загальна площа підприємства становитиме 30 000 квадратних метрів. Працюватимуть на ньому понад 300 українських фахівців. Крім Bayraktar Kızılelma, планується також виробництво важких ударних безпілотників Bayraktar Akıncı, винищувачів Bayraktar TB2 та дронів.

Вперше презентація БПЛА Baykar Kızılelma відбулася 30 серпня 2022 року у рамках авіаційно-космічного фестивалю Teknofest Karadeniz у турецькому місті Самсун. Після випробувань у компанії заявили, що зробили важливий крок у процесі розробки Bayraktar Kızılelma, який стане першим безпілотним військовим літаком Туреччини.


OBOZREVATEL
+Поширити: