Апеляційна палата ВАКС підтвердила заочний вирок екс-судді з Сєвєродонецька. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
29 березня 2023, 18:35

Апеляційна палата ВАКС підтвердила заочний вирок екс-судді з Сєвєродонецька

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила чинним вирок судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслану Юхимуку. Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування вироку, заочно оголошеного екс-судді, який втік до РФ.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 28 березня 2023 року розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок ВАКС від 08 листопада 2022 року, яким колишньому судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС, передає Час Пік.

Захист спробував оскаржити вирок, але досяг лише виключення з тексту посилання на вимагання як кваліфікуючу ознаку отримання хабара.

"Колишній суддя обвинувачувався в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди за винесення рішення про відмову в задоволенні подання про визначення строку фактично невідбутої особою частини покарання за вироком та надання дозволу органам внутрішніх справ на його етапування до СІЗО, а також ухвалення рішення про скасування арешту, накладеного на автомобіль тієї ж особи.

Крім того, екссуддя обвинувачувався у підробленні договору купівлі-продажу автомобіля з метою подальшого його використання як підстави для винесення судового рішення про скасування арешту з цього транспортного засобу та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, виключивши з вироку посилання на вимагання як кваліфікуючу ознаку одержання обвинуваченим неправомірної вигоди. В решті вирок Вищого антикорупційного суду від 08 листопада 2022 року залишено без змін, – повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Нагадаємо, екс-суддя Сєверодонецького міського суду Луганської області Руслан Юхимук втік до РФ після його викриття Національним антикорупційним бюро в отриманні неправомірної вигоди.


Час Пік
+Поширити: