Вступ до НАТО після війни може стати найкращою гарантією безпеки для України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
06 червня 2023, 21:00

Вступ до НАТО після війни може стати найкращою гарантією безпеки для України

Про це сказав на пресконференції у Києві Президент України Володимир Зеленський.

«Я думаю, що найкращою гарантією є членство в Альянсі. Тому що жодна з країн-членів Альянсу не воює з Російською Федерацією та з іншими державами. Саме тому я на це звертаю увагу, хоч ми із вами не розуміємо, як працюють гарантії безпеки НАТО. Тому що не було таких питань», - сказав Зеленський.


За його словами, нині ж Україні потрібна низка інших гарантій. У першу чергу йдеться про фінансові гарантії, посилення бюджету і допомогу з боку міжнародних партнерів щодо соціальних виплат. «Це санкційні гарантії. Ми можемо по різному ставитися, але є велика кількість пакетів, які застосовані. Там є «мінуси», але все ж таки там набагато більше «плюсів». Вони підтримують нас і б'ють по російській економіці», - сказав Президент.

Окрім того, додав він, гарантією є постачання зброї. Як би важко не було Україні, наголосив глава держави, але такої кількості зброї наша країна ніколи не мала. «Мілітарі гарантія. Я вважаю, що сьогодні цього немає на паперах. Юридично цього не має. Тому якби мене запитували, які нам потрібні гарантії, то ось такі нам потрібні гарантії. Якщо поки що нас немає у НАТО. Якщо нас не бачить хтось поки у НАТО, нам потрібно це на папері. Для чого? Моя думка - дуже просто: щоб через пів року або через рік хтось з лідерів не почав наратив щодо того, що суспільство наше втомлюється, економіка втомлюється, тому не можуть нам давати відповідні обсяги», - сказав Зеленський.


Джерело: "Укрінформ"
+Поширити: