Легенду футболу Пеле поховали у Бразилії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
04 січня 2023, 13:00

Легенду футболу Пеле поховали у Бразилії

У Сантосі після дводенної церемонії прощання поховали легендарного бразильського футболіста 82-річного Пеле. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

Зазначається, що похоронна меса відбулася на стадіоні команди «Сантос» «Віла Бельміро», після чого чорну труну провезли вулицями міста на пожежній машині.

Короля футболу прийшли провести в останню путь сотні тисяч співвітчизників і багато колишніх гравців. Стадіон «Сантоса» прикрасили банерами на честь Пеле.

Сама церемонія поховання відбулася на цвинтарі Memorial Ecumenical Cemetery у рідному місті Пеле в колі родини.

У 2003 році футболіст придбав місце на дев'ятому поверсі цвинтаря, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса як найвищий цвинтар у світі. Склепи та могили в ньому розташовуються вертикально.

За словами представників кладовища, розташований на першому поверсі мавзолей Пеле площею 200 кв. м. буде оформлено як футбольний стадіон, а труну виставлять посередині штучного газону в оточенні позолочених зображень часів його слави.

Фото: Anadolu Agency/Getty Images


Ірта-fax
+Поширити: