Росіяни з Лисичанська вивезли півсотні дітей і готують їх до життя в Татарстані. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство / Регіональні
01 лютого 2023, 13:00

Росіяни з Лисичанська вивезли півсотні дітей і готують їх до життя в Татарстані

Діти з Лисичанська повинні вступити у виші республіки.

З окупованого Лисичанська Луганської області росіяни незаконно вивезли півсотні українських дітей до Татарстану. Діти до кінця освітнього року будуть навчатися у школах країни-агресора, передає Донбас24 з посиланням на телеграм-канал «ASTRA».

Там їх будуть готувати до складання випускних іспитів за російською програмою та вступу у виші саме Татарстану. Дітей планують залишити у Єлабузі і вже розповідають про життя у місті.

«На базі кампусу Єлабузького інституту КФУ навчатимуться 50 неповнолітніх із Лисичанська. Діти з випускних класів прибули на запрошення уряду Татарстану. Вони здобуватимуть освіту в „Університетській“ школі», — повідомляють держЗМІ Єлабуги.

При цьому невідомо, що з їхніми батьками і чи будуть потім вони переїжджати до дітей.

Даний крок окупантів є незаконним та порушує норми Женевської Конвенції про права дітей — вона забороняє примусово вивозити дітей із зони бойових дій на територію країни-агресора або на окуповані цією державою території.

Як заявляють самі ж російські посадовці, загалом було вивезено на територію рф 705 тисяч українських дітей.


Ірта-fax
+Поширити: