Бойкот Олімпіади-2024 через Росію: Україна ухвалила остаточне рішення. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Спорт
03 лютого 2023, 21:10

Бойкот Олімпіади-2024 через Росію: Україна ухвалила остаточне рішення

Україна бойкотуватиме Олімпійські ігри 2024 року в Парижі у разі допуску до головного літнього старту чотириріччя спортсменів із Росії та Білорусі. При цьому цей крок керівники національних федерацій нашої країни назвали крайнім заходом.

Відповідне рішення було ухвалено на виконкомі Національного олімпійського комітету (НОК) України. За бойкот проголосували 109 членів виконкому, а ще троє утрималися, повідомляє "Суспільне". Наголошується, що НОК провів консультації з федераціями різних видів спорту, щоб сформувати спільну позицію.

Також НОК готує звернення до міжнародних партнерів щодо неможливості участі представників країн-агресорок на Олімпіаді. "Якщо все ж будуть допущені російські та білоруські спортсмени до міжнародних змагань, то, на мою особисту думку, крайній захід – бойкот Олімпійських ігор. Хочу, щоб усе це почули", – прокоментував глава НОК і міністр спорту країни Вадим Гутцайт. Раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив про можливий допуск представників Росії та Білорусі до Олімпіади-2024. При цьому вони мають відповідати декільком критеріям, зокрема не виступати на підтримку війни в Україні. Як повідомляв OBOZREVATEL, МОК скоригував свою заяву про допуск росіян та білорусів до участі в Олімпійських іграх у Парижі. При цьому у США підтримали ідею участі спортсменів із країн-агресорів на ОІ.


OBOZREVATEL
+Поширити: