Коли очікується можливий масштабний наступу рф?. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Регіональні
06 лютого 2023, 15:00

Коли очікується можливий масштабний наступу рф?

Можливого масштабного наступу рф можна очікувати в будь-який час після 15 лютого, оскільки в цей період закінчуватиметься підготовка нещодавно мобілізованих росіян. Тим часом в області є ознаки підготовки до масштабного наступу. Про це повідомив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай в етері білоруського телеканалу «Белсат», передають «Українські новини».

Зазначається, що на питання журналістки про очікувану дату початку можливого масштабного наступу рф, Гайдай відповів, що він може початися після 15 лютого у будь-який час.

«Ну, скоріш за все, мінімум якраз 10 днів їм і знадобиться, щоб зібрати резерви, тому що навчання новомобілізованих, яких вони в межах так званої часткової мобілізації зібрали декілька сотень тисяч, їх навчання двомісячне вже закінчується. Але ще потрібно близько двох тижнів логістично їх перемістити з різних баз підготовки – це і з Білорусі, і з Росії безпосередньо – щоб привезти їх вже на території окупованої частини як Донецької, так і Луганської області, щоб сформувати вже підрозділи. Тобто після 15 лютого можна очікувати в будь-який час», – розповів Голова Луганської ОВА.

Крім того, розповідаючи про ситуацію на Луганщині, він повідомив, що рф стягує більше резервів, фіксується перевезення техніки, яку окупанти частково ховають – у лісах, лісопосадках, а також частково заривають.

«Більше будують якихось ще укріплюючих рубежів, звідки потім і намагатимуться робити ці повномасштабні наступи. І підвозять боєкомплект, який не так розходують, як раніше. Тобто це не цілодобові обстріли території. Розуміємо, що вони вже потроху починають десь економити, знову ж таки готуючись до повномасштабного наступу», – сказав Гайдай.

Як повідомлялояь раніше, британське видання Financial Times з посиланням на неназваного радника ЗСУ інформувало, що росія планує розпочати новий масштабний наступ протягом наступних 10 днів.


Ірта-fax
+Поширити: