У так званій «лнр» видали указ про постановку на військовий облік, який передбачає затримання ухилянтів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Регіональні
03 березня 2023, 18:04

У так званій «лнр» видали указ про постановку на військовий облік, який передбачає затримання ухилянтів

Т.в.о «голови» самопроголошеної «лнр» Леонід Пасічник видав указ "Про створення комісій з первісної постановки громадян на військовий облік та проведення первісної постановки громадян 2006 року народження та старшого віку, які не перебувають, але зобов'язані перебувати на військовому обліку у військових комісаріатах «лнр» у 2023 році".

ВІдповідний указ розміщений на сайті окупантів.

"Створити комісії з початкової постановки громадян на військовий облік у містах та/або районах «лнр». <…> У період з 1 січня по 31 березня 2023 року провести початкову постановку на військовий облік громадян чоловічої статі 2006 року народження, а також громадян чоловічої статі старшого віку, які не перебувають, але зобов'язані перебувати на військовому обліку у військових комісаріатах «лнр», у період з 1 січня по 31 грудня 2023 року", - йдеться в документі.

Керівникам державних органів, підприємств, установ та організацій псевдореспубліки, незалежно від їх підпорядкування та форм власності, доручено забезпечити виконання заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням початкової постановки громадян на військовий облік, а главам адміністрацій міст та/або районів - сприяти військовим комісаріатам у оповіщенні осіб, які підлягають такому обліку.

Міністерству охорони здоров'я «лнр» необхідно зобов'язати підвідомчі установи сприяти комісіям в організації та проведенні медичного огляду громадян.

«Міністерству внутрішніх справ «лнр» на підставі запитів військових комісаріатів «лнр» відповідно до закону здійснювати розшук і, за наявності законних підстав, здійснювати затримання громадян, які ухиляються від військового обліку", - зазначено в указі.

Окупанти повідомили, що, відповідно до закону рф "Про військовий обов'язок та військову службу" та Положення про військовий облік, такому обліку у військових комісаріатах та органах місцевого самоврядування підлягають у тому числі:

чоловіки віком від 18 до 27 років, зобов'язані перебувати на військовому обліку іта які не перебувають у запасі (призовники);

військовозобов'язані чоловіки, які перебувають у запасі;

звільнені з військової служби із зарахуванням до запасу збройних сил рф;

випускники військових навчальних центрів та кафедр;

ті, що пройшли альтернативну цивільну службу;

жінки, які мають військово-облікові спеціальності.

Початкова постановка громадян на військовий облік здійснюється у рік досягнення ними віку 17 років.


sd.ua
+Поширити: