Власенко: на повноцінне відновлення Сєвєродонецька знадобиться близько 10 років. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада / Регіональні
26 березня 2023, 21:45

Власенко: на повноцінне відновлення Сєвєродонецька знадобиться близько 10 років

Влада ще з осені минулого року готується до деокупації Сєвєродонецька та району - формує матеріальний резерв: купує паливо, генератори, будіматеріали. Про це в інтерв'ю «Трибуну» розповів очільник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, пише видання «Східний варіант».

Повідомляється, що за приблизними підрахунками у Сєвєродонецькій громаді зруйновано 70% усієї інфраструктури. Руйнування доволі значні не тільки в Сєвєродонецькому районі, але й в самому місті.

«Це складно сказати якимись конкретними відсотками. Я так розумію, що приблизно 70% всієї інфраструктури зруйновано. Деякі об’єкти ми не зможемо відновити, необхідно буде нове будівництво. Деяким необхідно буде робити серйозну модернізацію та реконструкцію. Якийсь відсоток - буде поточний ремонт», - зазначив Власенко.

За його словами, у Сєвєродонецьку залишається близько 8-10 тисяч місцевого населення, а в районі близько 40 тисяч. З приходом тепла більше людей починають повертатися до міста, адже зима була складна – опалення не було, комунальні послуги надаються не всім, відновлення серйозне так і не розпочалося.

Щодо відбудови міста та району після деокупації, то очільник РДА вважає, що сума може дійти до мільярдів гривень, але зараз зарано давати точні прогнози, адже українська влада ще не зайшла в місто.

Він додав, що більш-менш безпеку можна буде відновити в місті за півроку-рік, а на повноцінне відновлення, на його думку, знадобиться 5-10 років.

Нагадаємо, що наша команда журналістів опублікувала новий матеріал, що стосується теми «Як держава допомагає переселенцям з Луганщини». Хто, де та яку допомогу може отримати Ви можете зізнатися перейшовши за посиланням у тексті.


Ірта-fax
+Поширити: