У Дніпрі відкрили перший соціальний гуртожиток для маріупольців. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Регіональні
27 квітня 2023, 21:54

У Дніпрі відкрили перший соціальний гуртожиток для маріупольців

У Дніпрі відкрили перший в Україні гуртожиток для переселенців із Маріуполя.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

Перші сім'ї внутрішньо переміщених осіб із Маріуполя отримали ключі від соціального житла у відреставрованому й облаштованому для комфортного проживання гуртожитку Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Одночасно тут можуть розміститися 35 родин. Житло надається безоплатно.

У гуртожитку є велика дитяча та побутова зона. Тут працюватимуть вихователь і психолог.

Ініціювала проєкт Маріупольська міськрада за сприяння Донецької обласної військової адміністрації, міського голови Дніпра Бориса Філатова та уряду Франції, Міжнародної організації з міграції, Фонду Ріната Ахметова, ГМ «Проліска».

На пілотний проєкт витрачено понад 36 мільйонів гривень.

Житло – це запит №1 для маріупольців. Ми працюємо над тим, щоб вирішити житлові питання. Найшвидшим рішенням є ремонт існуючих гуртожитків під соціальне житло. Цей пілотний проєкт дає старт для переоблаштування у Дніпрі ще двох гуртожитків. Це 333 соціальні кімнати. Працюємо над розширенням програми по всій Україні", - зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

За наявною інформацією, відновлення гуртожитків для забезпечення соціальним житлом уразливих груп населення буде реалізовано в Дніпрі, Львові, Запоріжжі, Кропивницькому, Чернівцях та Івано-Франківську. Планується надати помешкання близько 3 000 маріупольців.

Як повідомлялося, Маріупольський міський голова Вадим Бойченко презентував у США план відродження міста.


Укрінформ
+Поширити: