Фортеці. Жінки. Перемоги. Та Жінки з Луганщини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Регіональні
29 квітня 2023, 20:00

Фортеці. Жінки. Перемоги. Та Жінки з Луганщини

На передодні Дня жінок-мироносиць (30 квітня), 28 квітня у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» Печерського району міста Києва розпочала свою роботу виставка «Фортеці. Жінки. Перемоги.» авторства польського фотографа й мандрівника Радослава Тафлінського. Ініціатором заходу виступила ГВО «Громадянський корпус», співорганізатори Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця», Печерська районна в місті Києві державна адміністрація, Відділ культури Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, а також інформаційний партнер «Радіо Хвиля Гір».

Під час урочистого відкриття фотоекспозиції «Фортеці. Жінки. Перемоги.» ініціатори відзначили 6 жінок Луганщини, які зробили свій внесок у Перемогу України над російськими окупантами, а також представили символічний образ жінок, які роблять свій внесок перебуваючи на окупованих територіях Луганського регіону. Їх імена: Свєта Свєтікова, Клара Бондаренко, Наталія Петренко, Світлана Бережна, Ірина Верігіна та Юлия Носорєва.

«На іконі «Жінок-мироносиць» зображено 7 жінок, тому сьогодні ми стартували, розповідаючи по сімох жінок Луганщини. Це були історій про 6 героїнь, які були присутні у залі, а також символічно про тих жінок, які на сьогодні знаходяться на окупованих територіях Луганської області, але вони теж виконують шалену роботу», - розповіла журналістам «Ірта-fax» ініціаторка заходу Олена Стеценко.

Вона також підкреслила, що в Україні, в якій триває війна не перший рік, необхідно позбавлятися від радянських свят на кшталт 8 березня та починати святкувати справжні українські свята. Також жінка додала, що вищезазначений проект об’єднав Прикарпаття, Луганщину та Київщину, а також об’єднав Україну та Польщу.

«Проект «Фортеці. Жінки. Перемоги.» був народжений у місті Долини Івано-Франківської області, де мене запросили на інтерв’ю на «Радіо Хвиля Гір». Ірина Герц познайомила мене з польським фотографом Радославом Тафлінським, який понад 40 раз бував у Німеччині, до прикладу, а в Україні - 138 разів. Його любов до України відчувається у його роботах: це фортеці, це жінки Бойківщини та Гуцульщини. Але мені було дуже боляче від того, що не було жінок Луганщини. Тому я йому запропонувала зробити роботи й про наших жінок з Луганщини і про них ми говорили сьогодні», - зазначила Олена Стеценко.

Творчий проект стартував у столиці 28 квітня. Повідомляється, що наступні виставки «Фортеці. Жінки. Перемоги.» відбудуться у містах Дніпро та Чернівці.


Ірта-fax
+Поширити: