Про воєнні злочини росіян: український фільм "Чорнобиль 22" переміг на кінофестивалі в Оберхаузені. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
02 травня 2023, 22:11

Про воєнні злочини росіян: український фільм "Чорнобиль 22" переміг на кінофестивалі в Оберхаузені

Українська стрічка під назвою "Чорнобиль 22", яка розповідає про окупацію ЧАЕС, отримала гран-прі на Міжнародному кінофестивалі короткометражних фільмів в Оберхаузені (Німеччина). Режисером роботи став Олексій Радинський, продюсером – Люба Кнорозок. Фільм розповідає історію про воєнні злочини росіян у Чорнобильській зоні вустами її працівників.

Про це повідомив Радинський у своєму Telegram. Документальна стрічка складається з кадрів, знятих на мобільний телефон, а також свідчень очевидців. До речі, судді кінофестивалю наголосили, що режисер зумів передати напругу та атмосферу війни.

"Під час роботи над фільмом ми провели понад двадцять інтерв'ю зі свідками російських воєнних злочинів у зоні. Ці люди дуже різні: від працівників атомної станції до екологів. Їхні свідчення об'єднують одне спостереження: росіяни опинилися в Чорнобилі, не маючи жодного уявлення про те, куди вони справді потрапили", – поділився Радинський.

Він додав, що було б добре, якби йому не довелося робити фільм про російську окупацію Чорнобильської електростанції, і якби цей сюжет залишився у сфері наукової фантастики. Але доля розпорядилася інакше, і, зрештою, робота Олексія здобула головний приз.

До речі, за перемогу Олексій Радинський отримав грошову винагороду у розмірі 8 тисяч євро (324 тисячі гривень). Загалом члени журі присудили 20 призів на суму 43 тисячі євро. Церемонія нагородження відбулася у Ліхтбурзькому будинку кіно в Оберхаузені.

Раніше OBOZREVATEL повідомив, що кіностудія Marvel показала вибухи в Москві у новому серіалі "Таємне вторгнення" на тлі чуток про контрнаступ Збройних сил України. Прем'єра проєкту відбудеться 21 червня 2023 року.


OBOZREVATEL
+Поширити: