Україна отримає нові безпілотні системи від португальського виробника Tekever. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
17 червня 2023, 21:46

Україна отримає нові безпілотні системи від португальського виробника Tekever

За повідомленням Defence News, португальський виробник безпілотників Tekever планує надати Україні деякі зі своїх систем великої тривалості польоту для підтримки наземних та морських операцій. Цей крок буде фінансовано Міжнародним фондом для України Сполученого Королівства.

Постачання обладнання, яке буде здійснюватися за рахунок цього фонду, здійснюватимуть Велика Британія, Данія, Ісландія, Норвегія, Литва та Швеція. Очікується, що поставки розпочнуться в липні.

Згідно з опублікованим відео, Україна отримає великі квадрокоптери Malloy T150 виробництва британської компанії Malloy Aeronautics, безпілотники літакового типу з можливістю вертикального зльоту та приземлення DeltaQuad Pro VTOL виробництва нідерландської фірми DeltaQuad, а також БПЛА Astero ISR виробництва Данії.

Хоча у Міноборони Великої Британії відмовилися назвати конкретні назви безпілотників з опублікованого відео, за підтвердженням Defense News, один з них є системою вертикального зльоту та посадки Tekever AR3, виготовленою португальською фірмою Tekever.

Генеральний директор та засновник Tekever, Рікардо Мендес, висловив вдячність Міністерству оборони Великої Британії та IFU за можливість підтримати Україну в одній з найважливіших справ у житті, додавши, що компанія "дуже пишається підтримкою України та вдячна Міністерству оборони Великої Британії та IFU за можливість зробити свій внесок в одну з найважливіших справ у житті".


irta-fax
+Поширити: