Підозра екс-рятувальнику з Луганщини в колабораціонізмі. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
27 червня 2023, 15:34

Підозра екс-рятувальнику з Луганщини в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області заочно повідомлено про підозру мешканцю м. Луганська у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, звільнений у 2015 році через проросійські погляди та невиконання наказу щодо виїзду на підконтрольну Україні територію командир відділення пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Луганській області вирішив побудувати кар’єру при окупаційній владі рф.

Підозрюваний навесні 2022 року добровільно обійняв посаду «начальника» митного посту «Просяне» державного митного комітету лнр».

До обов’язків фігуранта входить здійснення митного контролю, митне оформлення товарів та адміністрування платежів.

У своїй діяльності він дотримується нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території Луганщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозра ще трьом освітянкам з Луганщини, які співпрацюють з окупантами

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За протиправні дії йому загрожує до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: "Луганська обласна прокуратура"
+Поширити: