Синєгубов про можливу евакуацію у Вовчанській громаді. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство / Регіональні
01 липня 2023, 17:00

Синєгубов про можливу евакуацію у Вовчанській громаді

Харківська обласна військова адміністрація (ХОВА) звернулася до військових органів з проханням розглянути можливість примусової евакуаціі дітей з п'яти населених пунктів Вовчанської громади. Про це повідомив Олег Синєгубов, очільник Харківської ОВА, під час телемарафону "Єдині новини".

Причиною такого прохання є постійні обстріли прикордонних населених пунктів, що створює небезпечні умови для місцевих жителів, зокрема дітей.

Раніше у Вовчанську та Куп'янській громаді вже здійснювали евакуацію. Останній вивіз дітей з цих районів був успішним, і вдалося забрати 79 дітей до більш безпечних місць. Планується також провести евакуацію у двох-трьох інших населених пунктах.

Звичайно, місцевим мешканцям дають 3-5 днів, щоб зібрати необхідні речі та зв'язатися з волонтерами або Координаційним Центром. Після цього військові прибудуть і вивезуть людей в безпечні місця, як це вже було здійснено під час евакуації дітей із Куп'янського району до Рівненської області.

Затримки та проблеми з евакуацією виникають через те, що деякі батьки після вивезення дітей повертають їх назад на небезпечну територію, звідки їх забрали. Ситуація залишається складною.


irta-fax
+Поширити: