28 млн. гривень витратять на заміну герба СРСР монументу "Батьківщина-мати" у Києві. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
13 липня 2023, 20:20

28 млн. гривень витратять на заміну герба СРСР монументу "Батьківщина-мати" у Києві

Міністерство культури та інформаційної політики України розпочало реалізацію проєкту під назвою "Тризуб Батьківщини", який передбачає заміну герба СРСР на щиті монумента "Батьківщина-мати" у Києві.

Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко під час брифінгу, який відбувся в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

За словами міністра, загальна вартість проєкту становить 28 млн грн, більшість коштів вже зібрано завдяки благодійникам, тому не будуть залучатись бюджетні кошти. Планується, що демонтаж радянського герба на щиті монумента розпочнеться наступного тижня, а оновлений щит буде представлений до Дня Незалежності України 24 серпня.

Дозвіл на ремонт щита монумента "Батьківщина-мати" був отриманий від Державної інспекції архітектури та містобудування України. Згідно з проєктними рішеннями, на щиті буде встановлено Тризуб, який відповідає зображенню на малому Державному Гербі України, замінюючи старий радянський герб.


irta-fax
+Поширити: