11 тис. тонн загиблої риби та збитків на 10 млрд. гривень – наслідки російського екоциду. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
13 липня 2023, 20:38

11 тис. тонн загиблої риби та збитків на 10 млрд. гривень – наслідки російського екоциду

Після підриву Каховської гідроелектростанції окупантами, Каховське водосховище зникло, а всі 11,4 тисячі тонн риби, які знаходилися в ньому, були знищені. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський у своєму інтерв'ю Forbes, – пресс-служба відомства.

Вода зі знищеного водосховища витекла вниз по Дніпру в Херсонську та Миколаївську області, залишаючи рибу на заплавних ділянках суші.

Вода охопила площу 150 тисяч гектарів, а разом з відступом води були зруйновані 85 рибних господарств, які здійснювали вилов водних біоресурсів. З них 49 господарств розташовувалися в Каховському водосховищі, а 36 - в Дніпровсько-Бузькій гирловій системі.

Загальні збитки від прямих втрат та втрати потомства риб становлять 9,8 млрд грн.

За словами глави Мінагрополітики, відновлення греблі займе щонайменше сім років. Протягом 2-3 років буде проводитись фактичне відновлення гідроелектростанції, після чого будуть виконані ремонтні та відновлювальні роботи на каналах та системах зрошення, побудованих у 1970–1990-х роках.


Джерело: "Мінагрополітики"
+Поширити: