Оголошена нова підозра Павлу Лебедю – СБУ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
13 липня 2023, 20:53

Оголошена нова підозра Павлу Лебедю – СБУ

Колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу (Петру Лебедю) оголошено нову підозру у зв'язку з протиправною діяльністю. Служба безпеки України повідомила про це у четвер, 13 липня.

Згідно з розслідуванням спецслужби, за день до отримання Павлом першої підозри від СБУ, митрополит надав відеоінтерв'ю одному з вітчизняних ЗМІ, де заперечив існування України як суверенної держави. Він також визнав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом", який триває з 2014 року.

Судова лінгвістична експертиза підтвердила ці факти протиправної діяльності митрополита. За результатами розслідування, слідчі СБУ повідомили Павлу про нову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань вчинене службовою особою повторно (ч. 2 ст. 161);
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України за вчинене службовою особою повторно (ч. 3 ст.436-2).

Санкції за ці статті передбачають до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розгляд справи буде проводитись відповідними судовими органами.

Нагадаємо, що Павло Лебідь був вже затриманий і оголошений підозрюваним раніше у справі порушення законів про охорону культурної спадщини.


Джерело: "СБУ"
+Поширити: