Підозра п’яти правоохоронцям через вибухи у суді Києва - ДБР. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
29 липня 2023, 13:20

Підозра п’яти правоохоронцям через вибухи у суді Києва - ДБР

Згідно з інформацією, наданою Державним бюро розслідувань (ДБР), п'ятеро правоохоронців отримали підозру у зв'язку із вибухами, що сталися у Шевченківському районному суді Києва 5 липня 2023 року.

За результатами розслідувань у стислий термін було встановлено, що ці правоохоронці вчинили службову недбалість, яка призвела до загибелі підозрюваного.

ДБР провело судову експертизу та аналіз речовин, що були знайдені у камері фігуранта, і встановило, що ці речовини ідентичні тим, які викликали вибух. Згідно з отриманими даними, підсудний довгий час готувався до втечі зі слідчого ізолятора, і його спільники передали йому частини вибухових материалів, приховуючи їх під виглядом ліків.

В камері загиблого знайдено залишки гексогену - однієї зі вибухових речовин.

Чоловік власноручно сконструював так званий "пояс шахіда" та кілька саморобних вибухових пристроїв, які планував використати для створення паніки, щоб втекти з приміщення суду.


Джерело: "ДБР"
+Поширити: