Китай готовий змінити своє ставлення до війни в Україні - ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
03 серпня 2023, 17:41

Китай готовий змінити своє ставлення до війни в Україні - ЗМІ

За інформацією, опублікованою у газеті The Wall Street Journal, здається, що Китай готовий змінити свою позицію щодо війни в Україні. Делегація китайської країни може взяти участь у саміті в Саудівській Аравії, де будуть обговорюватися питання стосовно врегулювання війни України та рф.

Китай, який раніше намагався зберегти нейтральний стан та негласно підтримував росію, зіштовхується з ризиками, пов'язаними зі зростаючим напруженням військових подій в Україні. Зокрема, російський вихід із зернової угоди став проблемою для Китаю, оскільки Китай був важливим покупцем української агропродукції.

Крім того, нещодавні спроби заколоту з боку євгена пригожина, очільника приватної військової компанії «вагнер», також викликали занепокоєння в Китаї стосовно стійкості влади російського президента путіна.

Такі зміни в риториці Китаю можуть вказувати на його можливу підтримку розгляду української «Формули миру» для врегулювання конфлікту. І, за даними видання, Китай може відправити свою делегацію на саміт у Саудівську Аравію.

Додатково, газета The Guardian повідомила, що Індія також бере участь у мирних переговорах щодо України, які пройдуть у Саудівській Аравії.

Саміт, запропонований президентом України Володимиром Зеленським, відбудеться 5-6 серпня і збере радників з національної безпеки та політичних радників лідерів держав.

Росію на цей захід не запрошено, проте Кремль буде «уважно» стежити за подіями.


Джерело: "The Wall Street Journal"
+Поширити: