Китай підтвердив свою участь в саміті у Саудівській Аравії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
04 серпня 2023, 18:40

Китай підтвердив свою участь в саміті у Саудівській Аравії

Делегація Китаю заявила про свою готовність взяти участь у саміті, організованому в Саудівській Аравії з метою вирішення військового конфлікту в Україні.

Речник Міністерства закордонних справ КНР, Ван Веньбінь, повідомив, що спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії, Лі Хуей, візьме участь у зустрічі в Джидді.

"На запрошення Королівства Саудівська Аравія спеціальний представник Уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей відвідає Джидду для участі в зустрічі з українського питання. Китай готовий співпрацювати з міжнародним співтовариством, щоб продовжувати відігравати конструктивну роль у пошуку політичного врегулювання кризи в Україні", – зазначили в офіційному повідомленні.

Саміт, який відбудеться 5-6 серпня, збере представників більше ніж 30 країн і є присвяченим питанням миру в Україні. Раніше ЗМІ повідомили, що Китай може також долучитися до переговорів, тоді як росію на саміт не було запрошено, але кремль «уважно спостерігатиме» за подальшим розвитком подій.

Аналітики вважають, що саміт у Саудівській Аравії може стати важливим кроком у створенні нової глобальної політичної архітектури, де буде врахована роль різних країн у забезпеченні міжнародної стабільності, включаючи вирішення війни в Україні. Однак деякі «експерти» зауважують, що рішення можуть бути складними через відсутність росії на саміті.


irta-fax
+Поширити: