На москві вигадали умови припинення війни та обурились за саміт в Саудівській Аравії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
07 серпня 2023, 17:01

На москві вигадали умови припинення війни та обурились за саміт в Саудівській Аравії

В своїй офіційній заяві, яка була опублікована на сайті мзс рф в понеділок, 7 серпня, речниця міністерства закордонних справ російської федерації марія захарова заявила, що росія не визнає та виступає проти будь-яких мирних переговорів, які відбуваються щодо ситуації в Україні, якщо до них не допущена росія, та що питання «Формули миру» для неї є неприйнятним.

"Ми переконані, що дійсно всеосяжне, стабільне і справедливе врегулювання можливе лише в тому випадку, якщо ‘київський режим’ припинить бойові дії і терористичні атаки (на росії так оцінюють дії ЗСУ – ред.), а його західні партнери – припинять поповнювати ЗСУ озброєнням", – наголосила захарова.

Згідно з її словами, - жоден з 10 пунктів «Формули миру» не задовольняє росію, оскільки вони, як стверджується, представляють собою "безглуздий ультиматум для росії, спрямований на подовження бойових дій".

"На такій підставі мирне врегулювання недосяжне", – додала захарова.

Міністерство закордонних справ рф висловило обурення тим, що росію не запросили на саміт в Саудівській Аравії, оскільки, на їхню думку, "зустрічі, присвячені українській кризі, не мають найменшої цінності без участі росії та врахування її інтересів".

Також захарова оголосила вимоги рф для закінчення війни в Україні:

  • Повинні бути підтверджені початкові засади суверенітету України – її нейтральний, позаблоковий та без'ядерний статус.
  • Повинні бути визнані "нові територіальні реалії", під якими Москва називає захоплення території низки регіонів України.
  • Демілітаризація та денацифікація України
  • Забезпечення прав російськомовних громадян України та національних меншин.

irta-fax
+Поширити: