Зеленський запросив долучитись Грецію до посилення ППО України. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Влада
21 серпня 2023, 22:34

Зеленський запросив долучитись Грецію до посилення ППО України

Володимир Зеленський після зустрічі з грецьким прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом зазначив про можливість історичного внеску Греції в посиленні безпеки Європейського Союзу. Важливою частиною цього співробітництва могла б стати підтримка з боку Греції у справі оборони Чорноморської акваторії за допомогою систем протиповітряної оборони.

"Відновлення безпеки на Чорноморському узбережжі є нашим пріоритетом. Ми вже створили альтернативний зерновий коридор, але для забезпечення його стабільної роботи нам необхідно посилити повітряний щит. Особливо важливо це для Одеси та всього Чорноморського регіону", - підкреслив Володимир Зеленський.

Президент висловив надію на можливість співпраці Греції в цьому питанні. Він зазначив, що якщо Греція допоможе в обороні Чорноморської акваторії за допомогою систем протиповітряної оборони, – це може стати історичним внеском країни в загальну безпеку регіону.

Крім того, президент України відзначив готовність грецьких компаній до співпраці у транспортуванні українського зерна. Він висловив впевненість, що це сприятиме розвитку торговельних відносин між країнами.

Важливим кроком для України також стало приєднання Греції до Декларації G-7 про гарантії безпеки для України.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: