Президентка Угорщини зробила заяву, що Зеленський має розпочати перемовини з рф. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
28 серпня 2023, 20:01

Президентка Угорщини зробила заяву, що Зеленський має розпочати перемовини з рф

Президентка Угорщини, Каталін Новак, закликала українського лідера, Володимира Зеленського, щодо початку переговорів з російською федерацією. Цю думку вона висловила в інтерв'ю порталу Index.

В інтерв'ю, Новак підкреслила, що в питанні війни між росією та Україною не може бути виключно військового розв'язання. "Цей конфлікт триває понад півтора року, і я не бачу жодних ознак військового розв'язання, яке призвело б до сталого миру в довгостроковій перспективі. Тому потрібно сідати за стіл переговорів. Я висловила цю тверду думку Зеленському як у відкритому спілкуванні, так і приватно", - наголосила президентка Угорщини.

Каталін Новак також зазначила, що розуміє бажання українських політиків захистити свою країну та осуджує російську агресію. Вона висловила готовність Угорщини приєднатися до мирних переговорів. "Я вбачаю важливість участі Угорщини у будь-якому процесі, що може сприяти миру. Я повідомила українського президента про наш намір долучитися до переговорів, включаючи ті, що пов'язані з Формулою миру. Ця пропозиція була прийнята з розумінням", - додала Новак.

Варто відзначити, що під час її нещодавнього візиту до Києва, Новак вже висловлювала позицію, що російська агресія проти України має завершитися звільненням Криму.

Разом з тим, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан також закликав Україну до переговорів і заявив, що «Захід боротиметься до останнього українського солдата».


Джерело: "Видання Index"
+Поширити: