«Марс» та «Пепсі» – спонсори війни за рішенням НАЗК. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка / Суспільство / Події
01 вересня 2023, 22:08

«Марс» та «Пепсі» – спонсори війни за рішенням НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розширило список компаній, які підтримують війну, додавши до нього дві американські корпорації - PepsiCo і Mars. Як повідомляється, це рішення було ухвалено через те, що не дивлячись на заяви про скорочення свого бізнесу, ці компанії продовжують діяти на території росії та сплачувати податки.

PepsiCo, наприклад, має 19 заводів на росії та займає четверте місце за обсягами виробництва напоїв і харчових продуктів в країні. Вони також збільшили свої доходи на росії у 2022 році та сплатили значну суму податків до бюджету рф.

Mars також інвестувала в російську економіку та має кілька фабрик на її території. Хоча компанія оголосила про намір скоротити свою діяльність на росії через агресію, вона продовжує функціонувати та збільшує свої прибутки.

Обидві компанії також здійснюють набір персоналу для своїх російських підприємств. Це стало відомо з повідомлення НАЗК.

Нагадаємо, що в липні до переліку міжнародних спонсорів війни була додана британська корпорація Unilever. Компанія обіцяла припинити імпорт і експорт своєї продукції на росію та з неї, а також припинити всі медійні та рекламні витрати. Однак прибуток Unilever russia зросла з 4,8 млрд рублів (€56 млн) у 2021 році до понад 9,2 млрд рублів (€108 млн) минулого року.


Джерело: "НАЗК"
+Поширити: