У Раді зареєстрували законопроєкт про покарання за образу військових. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
08 вересня 2023, 17:41

У Раді зареєстрували законопроєкт про покарання за образу військових

У Верховній Раді з'явився законопроєкт, який пропонує введення нового виду покарання за проявлення неповаги до військовослужбовців — штраф від 3400 до 5100 гривень або арешт до 15 діб. Цей законопроєкт №10014 був зареєстрований народним депутатом і представником президента у парламенті Федіром Веніславським.

Згідно з цим законопроєктом, запропоновані зміни передбачають доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення статтею 185, яка визначає неповагу до військовослужбовців та інших представників правоохоронних органів. Законопроєкт конкретизує, що каратимуть за неповагу, яка "проявилась в образливому чіплянні до військових чи у перешкоджанні реалізації ними своїх прав та свобод".

Порушників можуть також залучати до громадських робіт на строк від 50 до 60 годин, виправних робіт на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку або суспільно-корисних робіт на строк від 240 до 360 днів.

Ця ініціатива виникла після того, як полтавського фітнес-тренера Романа Заволоку 1 вересня було відправлено до СІЗО під підозрою в образі честі та гідності військовослужбовця. Санкція цієї статті передбачає до п'яти років ув'язнення.


Irta-fax
+Поширити: