Вторгнення росії в Україну порушує Статут ООН і призвело до "цілої хвилі жахів" - Гутерреш. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Суспільство
19 вересня 2023, 22:06

Вторгнення росії в Україну порушує Статут ООН і призвело до "цілої хвилі жахів" - Гутерреш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що повномасштабне вторгнення росії в Україну порушує Статут ООН і міжнародне право, і призвело до "цілої хвилі жахів". Він висловив ці думки у своїй вступній промові на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку у вівторок, 19 вересня.

Гутерреш зазначив, що світ стикається зі сплеском конфліктів, переворотів і хаосу через порушення країнами їхніх зобов'язань за Статутом ООН. Він підкреслив, що вторгнення росії в Україну є прикладом такого порушення.

«Замість того, щоб покласти край війні, ми спостерігаємо сплеск конфліктів, переворотів і хаосу. Якби кожна країна виконувала свої зобов'язання за Статутом, право на мир було б гарантовано. Коли країни порушують ці зобов'язання, вони створюють світ відсутності безпеки для всіх. Доказ А: вторгнення росії в Україну», – заявив Гутерреш.

Генсек ООН також наголосив на серйозних наслідках війни в Україні як для самої України, так і для світу в цілому.

«Життя зруйновано, права людини порушено, сім'ї розлучено. Діти травмовані, надії та мрії розбиті. Але за межами України війна має серйозні наслідки для всіх нас. Ядерні загрози наражають нас усіх на ризик. Ігнорування глобальних договорів і конвенцій робить нас усіх більш уразливими. А "отруєння" глобальної дипломатії перешкоджає прогресу в усіх напрямках», – попередив генсек ООН.

Гутерреш закликав до реформування Радбезу ООН і зазначив, що інститути ООН повинні відображати сучасний світ і враховувати економічні та політичні реалії XXI століття. Він попередив про наближення "великого розлому в економічних і фінансових системах, а також у торговельних відносинах".


Irta-fax
+Поширити: