На росії в кремлі підтвердили ймовірне банкрутство корпорації «роснано». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
04 жовтня 2023, 20:43

На росії в кремлі підтвердили ймовірне банкрутство корпорації «роснано»

Речник кремля, дмитро пєсков, оголосив, що російська інноваційна державна корпорація «роснано» опинилася на межі банкрутства. Цю інформацію повідомляють російські ЗМІ.

«Там були певні успіхи, але, якщо ви пам'ятаєте, президент побіжно згадав про досить велику дірку в цій корпорації. Вона справді занадто велика. Уряд займається цим питанням», - відзначив Пєсков.

Він також додав, що в уряді на росії «розробляються відповідні пропозиції».

📅Нагадаємо, що «роснано» нещодавно оприлюднила звіт, в якому заявила, що не зможе погасити свої борги до кінця поточного року за рахунок власних коштів. У компанії також визнали "високу ймовірність виникнення ознак банкрутства", якщо акціонери не можуть знайти кошти для погашення боргів. Розмір чистого боргу компанії станом на кінець першого півріччя 2023 року перевищує 95 млрд рублів, і з кінця 2022 року зросла майже на 5 млрд рублів.

📌АТ "роснано" є російською державною компанією, створеною у 2011 році на основі реорганізації державної корпорації «Російська корпорація та інвестор у нанотехнології», яка заснована на доручення президента Путіна у 2007 році. Компанія мала сприяти розвитку наноіндустрії, інвестуючи в високотехнологічні проєкти. Однак частина цих проєктів зазнала невдач і потрапила на межу банкрутства, що викликало серйозні труднощі для компанії.

📌Станом на 2019 рік компанія інвестувала у 97 заводів та R&D центрів у 37 регіонах на росії, але багато з них збанкрутували або були реструктуризовані. Сама компанія у 2016 році вже ледве не уникла дефолту за облігаціями через падіння вартості компанії нижче за рівень боргових зобов'язань.


Irta-fax
+Поширити: