Україні вдалося повернути тіла 64 загиблих захисників. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
06 жовтня 2023, 14:13

Україні вдалося повернути тіла 64 загиблих захисників

Україні вдалося завершити операцію з повернення тіл 64 загиблих військовослужбовців. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у п’ятницю, 6 жовтня.

"Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну уряду України територію тіла 64 загиблих оборонців України", – йдеться в повідомленні.

Відповідно до міжнародного гуманітарного права, Україна передала тіла та рештки російських комбатантів, які загинули внаслідок збройної агресії проти України.

У повідомленні зазначено, що Україна залишається відданою і продовжує активно використовувати всі можливі законні заходи в рамках міжнародного гуманітарного права для встановлення місцеперебування українських захисників, які зникли безвісти чи потрапили в полон під час війни проти російської агресії, з метою їх подальшого повернення на підконтрольну уряду територію.

Як відомо, Україна та росія регулярно проводять обмін тілами військових. Останній такий обмін відбувся 15 вересня, коли було повернуто тіла 51 загиблого бійця. Загалом, за два роки роботи вдалося репатріювати тіла 1832 українських військових.

Також повідомляється, що Україна повернула тіла 19 військових, які загинули вже у полоні російських окупантів.


Джерело: "Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими"
+Поширити: