У Києві демонтували пам’ятник Островському. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
06 жовтня 2023, 15:35

У Києві демонтували пам’ятник Островському

У Києві знесли пам'ятник Миколі Островському, радянському письменнику та учаснику подій, пов'язаних із встановленням радянської влади в Україні. Про це повідомив голова громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков, який активно працює над декомунізацію столиці.

"Нарешті! У Києві знову зрушив з мертвої точки процес демонтажу пам'ятників. Микола Островський нарешті пішов геть. Хоча, згідно з законом мав бути прибраний ще 7(!) років тому", - зазначено у повідомленні Позднякова.

Цей пам'ятник стояв на території електромеханічного технікуму залізничного транспорту.

Схожі заходи з декомунізації вже відбулися в інших містах, наприклад, у Чернівцях, де знесли братську могилу генералів СРСР, яка, як виявилося, була порожньою.

Також у Полтаві був демонтований пам'ятник радянському генералу Олексію Зигіну, а у Кам’янському (колишньому Дніпродзержинську) прибрали бюст радянського державного і партійного діяча Леоніда Брежнєва з центрального проспекту Свободи.

У місті Маньківка на Черкащині демонтовано пам'ятник радянському діячу Бугаєву, а замість нього встановлено монумент захисникам України.


Джерело: "Світанок" Вадим Поздняков
+Поширити: