Лицар України Сергій Параджанов. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
07 жовтня 2023, 13:42

Лицар України Сергій Параджанов

Київський простір «ЦІННОСТІ» запрошує українців долучитися до міжнародного артпроєкту до 100-річчя відомого українського та вірменського кінорежисера: «Лицар України Сергій Параджанов». Подробиці у спецматеріалі наших журналістів.

⚠ Сергій Йосипович Параджанов (вірм. Սարգիս Հովսեփի Փարաջանյան Саркіс Говсепі Параджанян; 9 січня 1924, Тбілісі, ЗРФСР — 20 липня 1990, Єреван, Вірменська РСР, СРСР) — радянський, український та вірменський кінорежисер, сценарист, композитор. Один із представників хвилі українського поетичного кіно.

🎞Започаткував в українському образотворчому мистецтві жанр колажу, який створював на засадах концептуалізму, хоча за життя ці твори перебували в андеграунді, і на виставках з'явилися лише по смерті художника.[2] Відомий як режисер кінострічки «Тіні забутих предків» заснованої на однойменній повісті Михайла Коцюбинського, котра посідає 1-ше місце у списку 100 найкращих українських фільмів. Народний артист УРСР (1990, посмертно). Політв'язень (1973—1977).


Irta-fax
+Поширити: