Відсторонено від посади мера міста Суми. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал / Суспільство / Події
09 жовтня 2023, 20:31

Відсторонено від посади мера міста Суми

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив тимчасове відсторонення від посади мера Сум, Олександра Лисенка, через його підозру у хабарництві, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в понеділок, 9 жовтня.

«Слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та відсторонив від займаної посади мера міста Суми, якого спільно з директором Департаменту інфраструктури Сумської області викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень», - йдеться у заяві.

Зазначено, що тривалість відсторонення підозрюваного складає два місяці, на період до 9 грудня.

📅Нагадаємо, що 2 жовтня Олександра Лисенка та директора департаменту затримали "на гарячому", коли вони отримували неправомірну вигоду у сумі 1,43 млн гривень. Їх звинуватили у вимаганні хабаря від місцевої компанії на суму понад 2,1 млн гривень.

📅 Пізніше суд обрав запобіжний захід – арешт з можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень. У свою чергу Лисенко заявив, що хабаря не отримував, і грошей не бачив.

📅 Вже 6 жовтню повідомлялось, що підозрюваний мер Сум був звільнений під заставу.


Джерело: "ВАКС та САП"
+Поширити: