Припинено всю допомогу від ЄС Палестині після нападу ХАМАС на Іхраїль. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Суспільство / Події
09 жовтня 2023, 20:01

Припинено всю допомогу від ЄС Палестині після нападу ХАМАС на Іхраїль

Європейська комісія призупинила фінансування проєктів розвитку Палестини після атаки терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль. Про це повідомив комісар з питань сусідства та розширення Євросоюзу Олівер Варгеї у соцмережах.

«Масштаби терору та жорстокості проти Ізраїлю та його народу є переломним моментом. Тут не може бути бізнесу як завжди. Як найбільший донор палестинців, Європейська комісія переглядає весь свій портфель проєктів розвитку на загальну суму 691 млн євро», - написав він.

До того ж Єврокомісія негайно припиняє виплати за проєктами, що є для Палестини. Вона також переглядає всі проєкти та оцінює весь бюджетний портфель. Тим часом нові пропозиції щодо фінансування допомоги палестинцям відкладені до "подальшого повідомлення".

Євросоюз проведе екстрене засідання міністрів закордонних справ 10 жовтня через напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. Тим часом прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу сказав президенту США Джо Байдену про те, що ЦАХАЛ (армія Ізраїлю) буде змушений увійти до Гази.

📞Напередодні відбулася їхня телефонна розмова, під час якої президент США вкотре висловив підтримку Ізраїлю. Байден наголосив, що Ізраїль має право захищати себе та свій народ. Американський лідер зазначив, що Штати стежитимуть за ситуацією та підтримуватимуть тісний контакт із владою Ізраїлю, зокрема, з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

📢Вдень 9 жовтня у ЦАХАЛі повідомили, що Ізраїль повернув під контроль усі райони, але на території можуть бути ще бойовики ХАМАСу. За останніми даними, в Ізраїлі загинули щонайменше 800 людей, понад 2200 - поранені. Тим часом у Секторі Гази – 510 загиблих, понад 2500 поранених. Проте військові кажуть, що в міру "зачистки" територій ці цифри зростатимуть.

📅 Нагадаємо, що вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС масовано вдарили ракетами по півдні та центру Ізраїлю. Було випущено тисячі ракет і снарядів. ХАМАС вторгся щонайменше до семи населених пунктів на півдні Ізраїлю. Відомо як мінімум про 200 загиблих, понад 1200 громадян поранено того дня. У свою чергу, армія оборони Ізраїлю оголосила про початок "контртерористичної операції" під назвою "Залізні Мечі" в Секторі Газа. Десятки винищувачів атакували об'єкти ХАМАСу.


Джерело: "Комісар з питань сусідства та розширення Євросоюзу"
+Поширити: