Зеленський у Брюсселі зустрівся з Остіном та Столтенбергом. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
11 жовтня 2023, 17:28

Зеленський у Брюсселі зустрівся з Остіном та Столтенбергом

Президент Володимир Зеленський, під час свого робочого візиту до Бельгії, провів ряд зустрічей у Брюсселі, зокрема з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, міністром оборони США Ллойдом Остіном і новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном. Про це повідомила пресслужба українського лідера у середу, 11 жовтня.

📢Зеленський висловив визнання лідерській ролі Столтенберга в координації роботи союзників та прийнятті рішень на підтримку України. Президент також підкреслив важливість співпраці України з провідними виробниками озброєнь для впровадження стандартів НАТО та підвищення взаємовідносин й взаємосумісності з Альянсом.

Під час зустрічі з Остіном і Брауном Зеленський подякував за непохитність оборонної та політичної підтримки з боку США.

📢Президент висловив сподівання під час сьогоднішнього засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони та засідання міністрів оборони Альянсу, що завтра країни-члени ухвалять подальші позитивні рішення щодо постачання нашій країні озброєнь та військової техніки, а також щодо надання іншої необхідної допомоги.

Зазначивши важливість посилення протиповітряної оборони перед зимовим періодом, Зеленський отримав від Остіна інформацію про прогрес у наданні додаткових систем ППО та постійно стабільного постачання необхідного озброєння для України.

✔️Остін запевнив президента, що США мають відповідні ресурси та залишаються сфокусованими на підтримці України.

✔️У цьому ж контексті було підтверджено пакет зброї для України на суму 200 млн доларів, який включає ракети AIM-9 для системи ППО, які незабаром будуть доставлені в нашу країну.




Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: