У ПАРЄ визнали Голодомор геноцидом та закликали надати зброю Україні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
12 жовтня 2023, 20:25

У ПАРЄ визнали Голодомор геноцидом та закликали надати зброю Україні

Під час обговорень у Парламентській асамблеї Ради Європи 12 жовтня були прийняті дві резолюції на підтримку Україні. У першій з них – євродепутати закликали надати військову допомогу Україні, а у другій – визнали голодомор актом геноциду українського народу.

📌Щодо першої резолюції, Олексій Гончаренко, член української делегації в ПАРЄ, повідомив, що за документ проголосував майже весь склад, за винятком одного депутата з Боснії та Герцеговини, Мирослава Вуйчича.

📌Євгенія Кравчук, інший член української делегації в ПАРЄ, відзначила, що ця резолюція про визнання Голодомору геноцидом відновлює підтримку ключових міжнародних ініціатив України, зокрема Формули Миру, Спецтрибуналу та Кримської платформи.

📢«Важливо, що Асамблея визнала незаконні фейкові вибори та референдуми, організовані рф на тимчасово окупованих територіях України як такі, що є використанням політичних свобод у військових цілях. Окрім того, організація засудила рішення рф вийти з Чорноморської зернової ініціативи, яке є спробою подальшої мілітаризації торгівлі та продовольства», - написала Кравчук на своїй сторінці у Фейсбук.

📅 Дебати відбулися 12 жовтня у ПАРЄ на теми: "Роль Ради Європи у запобіганні конфліктам, відновленні довіри до міжнародних інституцій та сприянні глобальному миру" та "Забезпечення справедливого миру в Україні та тривалої безпеки в Європі".


Irta-fax
+Поширити: